Δημήτριος Μυλωνέρος Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου



Γεννήθηκα στο Έσσεν της Γερμανίας το 1983. Είμαι παντρεμένος με την Δικηγόρο Σοφία Γ. Φωκαΐδου και έχουμε αποκτήσει δύο τέκνα, τον Γιώργο σήμερα 2 ετών και τον μικρό Νικόλα 6 μηνών περίπου.


Το 2001 τελείωσα την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου. Έπειτα παρακολούθησα μαθήματα και πήρα το πτυχίο μου στο τμήμα Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής του Πανεπιστημίου του Κίνγκστον(Kingston University), “Bachelor with Honors in Accounting & Finance”.(2001-2005)

Ακολούθως ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Στρατό Ξηράς- Τεθωρακισμένα, ως Έφεδρος Υπαξιωματικός με ειδίκευση στα τελευταία άρματα μάχης Leopard.

Μετά το στρατό, συνέχισα τις σπουδές στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών του Kingston University και πήρα το πρώτο Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα MBA with specialization in Banking & finance”.(2006-2008).

Ακολούθως το έτος 2010 σε ηλικία μόλις 27 ετών τιμήθηκα από τους συνδημότες μου στις Καλλικρατικές Δημοτικές Εκλογές οι οποίοι με επέλεξαν ως πρώτο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης, και το 2011 διετέλεσα χρέη Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και αυτά του Διοικητικού Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αν. Ολύμπου.

Ταυτόχρονα παρακολουθούσα τα μαθήματα για την απόκτηση του πτυχίου μου στη Νομική. Έτσι το 2014 απέκτησα το πτυχίο μου από τη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό πτυχίου 8,93(Άριστα).

Το Σεπτέμβριο του 2016 εισήχθη με Υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ) με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο των Εξαρτήσεων όπου και αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2019.

Γνωρίζω πολύ καλά αγγλικά και άριστη χρήση υπολογιστών.

Στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων παρακολούθησα πλειάδα σεμιναρίων με θέματα οικονομικού αλλά και νομικού ενδιαφέροντος, όπως:

• Παρακολούθηση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού & Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου (3-5 Ιουνίου 2016) «Διεθνές Ποινικό Δίκαιο & Σύγχρονη Πραγματικότητα-Προκλήσεις & Προοπτικές».

• Παρακολούθηση της Επιστημονικής Διάλεξης του Τμήματος Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2013 «Προσωρινή κράτηση(προφυλάκιση) και Ένδικα Μέσα», με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ Λ. Μαργαρίτη.

• Παρακολούθηση της Επιστημονικής Διάλεξης του Τμήματος Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2013 «Η διεύρυνση από την νομολογία των Δικαστηρίων της έννοιας του Δημοσίου Συμφέροντος, προκειμένου να θεωρηθούν ως συνταγματικώς ανεκτές οι προσβολές στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που επιφέρουν οι πρόνοιες των Μνημονίων», με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Νομικής του ΕΚΠΑ Προκόπη Παυλόπουλο.

• Παρακολούθηση της Επιστημονικής Διάλεξης του Τμήματος Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «Μια εισαγωγή στο Γενικό Ποινικό Δίκαιο», με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ Λ. Μαργαρίτη.

• Παρακολούθηση της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα “Σύνορα & Δικαιώματα του Ανθρώπου στην Ευρώπη της κρίσης” το 2012, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε..

• Παρακολούθηση της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα Η “Διαπανεπιστημιακή συνεργασία, δυναμικός μοχλός ακαδημαϊκής ανάπτυξης της Νοτιανατολικής Μεσογείου” το 2012, με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον Υπουργό Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Προεδρίας καθηγητή κ. Γεώργιο Δημοσθένους.

• Παρακολούθηση του Σεμιναρίου με θέμα “Το Δικαστήριο της Ε.Ε.- Ο ρόλος του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την Συνθήκη της Λισαβώνας” το 2011, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεώργιο Αρέστη-Δικαστή στο Δ.Ε.Ε..

• Παρακολούθηση του προγράμματος “Αριστοτέλης” το 2002, με θέμα το νέο e-business περιβάλλον, και διοργανώτρια αρχή την Ε.Ε.Δ.Ε..

• Παρακολούθηση του προγράμματος “PROODOS” το 2002, με θέμα την ανάλυση του καινοτόμου αυτού εργαλείου του μάρκετινγκ.




Κατά την ακαδημαϊκή μου πορεία έχω δημοσιεύσει εργασίες με κυριότερες «Η καταναλωτική πίστη στην Ελλάδα – οι περιπτώσεις των εμπορικών τραπεζών Βορείου Ελλάδος», «Αποτελεσματική χρηματοοικονομική διοίκηση & εσωτερικός έλεγχος στον κλάδο των τροφίμων – οι περιπτώσεις των εισηγμένων εταιριών», και «Τα Δικαιώματα του Κατηγορουμένου-Εξαρτημένου κατά την Ποινική Διαδικασία».

Συνδικαλιστικά δραστηριοποιούμαι από πολύ νεαρή ηλικία, και τελευταία διατέλεσα Πρόεδρος Ελλήνων Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου(2012-2013).

Δραστηριοποιούμαι σε εθελοντικές ομάδες εργασίας, σε οργανώσεις για το περιβάλλον και τις νέες τεχνολογίες, καθώς επίσης έχω υπάρξει αθλητής της πάλης στο Γ. Σ. Αρχελάου.




Κατά το παρελθόν έχω εργαστεί ως οικονομολόγος σε διάφορες εταιρίες σε Πιερία και Θεσσαλονίκη. Ενώ από το 2016 έως σήμερα είμαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και ασκώ μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας μαζί με την σύζυγο μου Σοφία Δικηγορικό Γραφείο στη Πόλη της Κατερίνης.

Σήμερα, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κίνηση Δημιουργίας» για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, μαζί με τους συνεργάτες μου καταθέτουμε μια τελείως διαφορετική-νέα πρόταση για ένα Δήμο που ΑΞΙΖΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


Δημήτρης Ν. Μυλωνέρος

Υπ. Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Επικεφαλής Κίνηση Δημιουργίας







Πηγή: Κίνηση Δημιουργίας για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου


. ·